Egyedi karikagyűrű és jegygyűrű készítése titán, arany, drágakő valamint különleges anyagok felhasználásával

Egyedi Karikagyűrű

Egyedi jegygyűrű

Eljegyzési gyűrű

Amy – eljegyzési gyűrű

Eljegyzési gyűrű

Golyóstoll – Gyűrű

Eljegyzési gyűrű

Testudo – Titánium gyűrű

220,000 Ft

Egyéb

Kedvenceim
50,000 Ft

Egyéb

3W gyűrű

rólam

A Fördős Ékszerstúdiót 1992-ben alapítottam édesapámmal.

Műhelyemben többek között egyedileg tervezett, kézzel készült karikagyűrűk és jegygyűrűk készülnek, melyeknek nagy része megtekinthető ezen a honlapon, de folyamatosan születnek új példányok is. Szeretem a gyűrűket jövendőbeli viselőjükre szabni, ezért örömmel veszem, ha velük találkozhatok s megismerve őket, új darabok tervezésére kérnek fel. Ezek általában nagy sikert aratnak!

Megrendelőim általában jó ízlésű emberek, akik azért jönnek hozzám, mert nem elégszenek meg a boltokban kapható tömegáruval. Valami mást, különlegest, letisztultat vagy éppen vagányat, valamint jó minőséget szeretnének és örülnek, hogy ezen vágyaikat nyugodt körülmények közt megbeszélhetik velem.

Előszeretettel dolgozom titánból, illetve titán és egyéb anyagok (nemesfémek, kövek, fák, csontok) kombinációjából.

Szeretem az újszerű megoldásokat és a szakmai kihívásokat, amihez a titán egy nagyon jó partner, hiszen semmi olyan technológia nem alkamazható a vele való munkákban, amit a hagyományos alapanyagoknál megszokhattunk. Más fajta gondolkodásmód szükséges a megmunkálásához, s ebből gyakran születnek jól sikerült újdonságok.

A  titán, mint alapanyag túlszárnyalja bármelyik hagyományos nemesfémet ami a tulajdonságait illeti. Tartós, kopásálló, szívós és nem utolsó sorban teljesen antiallergén, bárki viselheti.

A kövekkel, fákkal és csonttal való kombinálásra olyan technológiai megoldásokat fejlesztettem ki, melyek garantálják a hosszú élettartamot. Csak olyan darabok elkészítését vállalom, melyekkel szakmailag egyet tudok érteni, tehát tudom, hogy abból egy jól „működő” ékszer lesz.

Megrendelés esetén 25-30% előleget szoktam kérni, törtaranyat az aktuális árfolyamon beszámítok.

Bár 1992 óta foglalkozom ékszerkészítéssel, ’96-tól az egyetem évei alatt – a finnországi ösztöndíjamat kivéve –mégis kicsit eltávolodtam tőlük. Ez részben köszönhető volt az iskolai tematikának, ahol az ékszer tulajdonképp csak egy szemeszter témája volt, másrészt annak, hogy elhatároztam, nyitok a szakma egyéb területei felé.

Ebben a 96’-tól 2002-ig tartó időszakban dolgoztam együtt építészekkel, belsőépítészeti munkákban részt vállalva (Bank Center, Barabás Villa, magánlakások) terveztem céges reprezentációs ajándéktárgyakat többek közt a Fornax Rt.-nek és díjat Credit Suisse-nek, évekig dolgoztam az NKÖM-nek elegáns támogatói táblákat, folyóirat-tartókat, feliratokat terveztem és készítettem nekik.

2002-ben őszintén szólva könnyedén tudtam azt mondani, hogy elég volt. Nem akartam többé kompromisszumot kötni a munkámban, nem akartam megrendelőkkel és alvállalkozókkal hadakozni, határidőkön idegeskedni.

Ekkor döntöttem úgy, hogy újra visszatérek ahhoz a műfajhoz, amit jól kézben tudok tartani és koordinálásához elég vagyok egymagam is. Cserében viszont minden felelősség is az enyém.

Elhatároztam, hogy tervezek egy olyan ékszer sorozatot amilyen még nem volt. Ekkor születtek meg első acél ékszereim, melyeket egy addig az ékszergyártásban számomra ismeretlen nagyon precíz technológiával készítettem el.

Az acélban való gondolkodás és ez a technológia egy új világot és egy újszerű sorozatot eredményezett (Gyűrűk/Nemesacél). Ezek voltak az első olyan munkáim, melyeknek elkészítése közben egy általam meghatározott szabályrendszer korlátai közt dolgoztam. Számomra ez volt az első példája a professzionális tervezői szemléletnek, mely igazolta, hogy az egyetemi éveim nem múltak el nyom nélkül. Máig hálás vagyok ezért Péter Vladimír és Bánfalvi András mestereimnek.

Az évek során elég sokan megkerestek és vásároltak tőlem, illetve kérték, hogy tervezzek nekik. Egy idő után fontossá vált számomra az, hogy konkrét személynek dolgozzak. Az alany megismerése, a vele való beszélgetés, igényeinek vágyainak feltérképezése általában hozzásegít a letisztult végeredményhez. A végeredménynek nem kell feltétlenül “hatalmas találmánynak” lennie, de szerencsés esetben a megrendelő és én is úgy érezzük, hogy benne vagyunk a darabban. Gyakran már a beszélgetés alatt kialakul egy tárgy a fejemben…

A személyesség átviteléhez nagyon jó médium a jegygyűrű és karikagyűrű, hiszen eleve többletjelentést hordoz, misztikus tárgy. Szívesen készítem őket.

KAPCSOLAT

Telefon.: +36205939104

Email: benford1@gmail.com

Nyitva tartás: H-CS: 10-18

Cím: 1028 Budapest, Kertváros u. 66.

Mielőtt jöttök, egyeztessünk telefonon!

Fördös Bence
Ékszertervező

Az adatkezelési nyilatkozatot elfogadom.

Adatkezelési nyilatkozatKérjük írja be az ellenörző kódot!

captcha